октомври 23, 2019 Блог Няма коментари

С времето кожата губи своята еластичност и плътност. В днешно време медицината е достатъчно напреднала, за да подобри нашия външен вид. 

Д-р Ариф е високо квалифициран специалист в естетичните процедури. Веднъж месечно тя посещава нашия център, за да Ви съветва, разкрасява и подмладява.

Процедури:

Инжектиране на ботулинов токсин – 

Инжектирането на ботулинов токсин е популярна процедура за третиране на бръчки и видими ефекти от стареенето включително: „пачи крак“, трапчинки, бръчки по челото, назолабиални гънки, както и отпусната кожа около шията. Бръчките, предизвикани от излагане на слънце често не са подходящи за третиране с  Ботокс. Освен това Ботокс е одобрен от Агенцията по храни и лекарства (FDA) на САЩ за лечение на хронични мигрени,  при мускулен блокаж и проблеми с околоочните мускули.

Инжектирането на ботулинов токсин блокира сигналите, изпращани от нервите към мускулите. След  инжектирането мускулът не може повече да се свива след подадения сигнал, като в резултат на това бръчките започват да се изглаждат. Видими резултати се наблюдават в рамките на 72 часа. Трябва да се има предвид, че Ботокс не запълва съществуващите бръчки, а отпуска мускулите които  предизвикват  бръчките. 

Ботоксът също се използва при лечение на хиперхидроза (прекомерно изпотяване) на подмишници, длани или стъпала. Както и при усмивка тип „Gummy smile“.

8 точков лифтинг MD кодове

8 точковия лифтинг е техника за възстановяване на обема в 8 стратегически точки, позволяващ максимално повдигане, като се използва относително малко количество дермални филъри. Резултатите са незабавни, с минимален дискомфорт.

Тази техника е подходяща, когато започнете да забелязвате отпуснатост на кожата.

Най-честите причини, за които хората се подлагат на тази терапия са:

–         Отпускане на кожата на лицето и линията на долната челюст

–         „Уморен вид“ в зоната под очите

С напредване на възрастта, ключови зони на лицето губят обема си. 8 точковия лифтинг е насочен точно към тези области.

Подходът на 8 точковия лифтинг е създаден от световно известния бразилски пластичен хирург Mauricio de Maio, и подобрен от Dr Raj Aquilla.

8-те стратегически точки за повдигане са общо правило, което ще бъде съобразено с вашите нужди. Индивидуалното консултиране е необходимо, за да се определи терапевтичен план за вашето лице.

Уголемяване и оформяне на устни

Хиалуроновата киселина е един от най-разпространените полизахариди, синтезирани от организма. Изградена е от глюкоуронова киселина и N – ацетил – глюкозамин. Главен компонент е на съединителната тъкан и заедно със свързаните с нея белтъци изгражда основата на междуклетъчното вещество. Доказано е, че хиалуроновата киселина, благодарение на спираловидната си структура, играе ролята на „молекулярна“ гъба, (защото привлича 1000 пъти повече вода от собственото си тегло) и благодарение на тази си способност, поддържа оптималния хидробаланс на кожата, повишава еластичността й и забавя процеса на стареене. Хиалуроновата киселина се абсорбира напълно от организма.

Попълване на слъзна долина

Слъзната долина е изключително нежна и деликатна зона, а възстановяването й изисква специфичен подход. Третира се със специално създаден за нея дермален филър, който гарантира естествен резултат, без оток и други нежелани странични реакции. Продуктът е безопасен и осигурява дълготраен ефект. Ексклузивната му формула включва естествено присъстващи в кожата компоненти, които действат синергично за уплътняване на дермата и осигуряват антиоксидантна защита. Съдържа хиалуронова киселина, аминокиселини, минералите цинк и мед, както и витамин В6. С помощта на канюла се поставя се стига до зоната под очите и се инжектира филър, който да уплътни тъмните кръгове.

Неоперативна ринопластика

С помощта на хиалуронова киселина е възможно неоперативно да се коригира формата на носа или да се повдигне. Процедурата набира все повече почитатели тъй като няма стандартния период на възстановяване като оперативна ринопластика и ефекта е видим веднага след поставянето. Възможни са леки корекции – изправяне на гърбица, изравняване на а-симетрия, повдигане на върха на носа.

Контуриране на лице

Чрез инжектиране на филъри можем да постигнем желаната форма на лицето. 

  • оформяне на скули
  • корекция на ъгъла на мандибулата
  • корекция на брадича

 

Биоревитализация

                                                     

Биоревитализация с хиалуронова киселина
За тази терапия се използва специално синтезирана формула на хиалуроновата киселина, която подпомага насищането на клетката с влага и подорява храненето ѝ. Инжектирането на формулата подпомага естествените биохимични процеси в тъканите и хидратацията на кожата.

Хиалуроновата киселина е естествен продукт, който нашата кожа сама произвежда. С течение на времето обаче количеството ѝ в организма ни намалява, затова е необходимо привнасянаето ѝ отвън, за да забавим процесите на изсъхване на кожата. Биоревитализацията с хиалуронова киселина също така активизира процесите на производство на колаген и еластин в кожата, затова след такава процедура кожата става по-гладка, бръчките се изглаждат и намаляват.

Биоревитализация с пептиди
Една от новостите в инжекционната козметология е биоревитализацията с пептиди. Пептидите са специални протеини, които предизвикват клетъчната регенерация и възстановяването на нейната структура. По този начин биоревитализацията с пептиди подмладява. Пептидите са много полезни за кръвоносните съдове. Укрепват стените на капилярите. Затова процедурата е много полезна за хора с тънка кожа, както и за лечението на розацея.

Пептидите също така помагат успешно при пигнемтации, изравняване на тена, както и за подобряване на тонуса на кожата. Тази процедура е много подходяща за кожата преди тя бъде изложена на слънце. Предпазва я. Пептидният комплекс съдържа и антиоксиданти, които повишават защитната функция на кожата и увеличават устойчивостта ѝ на неблагоприятните екологични фактори. Витамините, които се съдържат в пептидния комплекс имат себумрегуращ ефект, което означава, че се намалява омазняването на кожата.

Мезотерапия

Мезотерапията е уникален метод в естетичната дерматология при който в мезодермата се инжектират различни активни вещества, витамини, минерали, микроелементи, хиалуронова киселина, колаген или техни коктейли. Чрез инжектирането се избягва защитната бариера на епидермиса. Този метод дава бързи и добри резултати. Буквално за часове се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен и не налага болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация, дълбоко подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция за образуване на бръчки. Мезотерапията е една прекрасна алтернатива на хирургичните методи.

 

Написано от teoreya