септември 26, 2019 Блог Няма коментари

Да кажем „Здравей“ на гладка и чиста кожа вече не е толкова трудно.

 С развитието на технологиите, освен улеснената комуникация, се появяват и множество методи за разкрасяване. Такъв метод е лазерната епилация, която все повече набира популярност. Ефективността й се дължи на основния принцип на действие, при който високо концентрирани лъчи проникват във фоликула на косъма, биват погълнати от него и по този начин го унищожават. Както при всяка новост, с която се сблъскват хората, така и тук се появяват множество въпроси.

Безопасна ли е лазерната епилация?

Първият и най-важен въпрос при подлагането на каквато и да било процедура е дали тя засяга здравето на индивида, а в случая и на неговата кожа. Лазерната епилация не наранява и не уврежда кожата за разлика от някои кремове или самобръсначки. Това е напълно безопасен метод, който освен, че не причинява болка, довежда и до трайни резултати. При някои хора са нужни само няколко процедури за загуба на окосмяване. Разбира се, кожата на различните хора е с различна чувствителност и е възможно по време на процедурата да има известно неприятно усещане на парене, но това не се случва при всички.

Кои са зоните на окосмяване, върху които се прилага?

Лазерите са ефективни върху широк периметър от човешкото тяло. Това включва зоните на ръцете, краката, гърба, кръста, подмишниците, бикини зоната и други. Не е препоръчително да се използва в близост до очите. При прилагане върху по малки зони, като например зоната над горната устна, времето за епилация е около 5 минути, но при прилагане върху по-голяма област може да отнеме до час.

Какви са предимствата на лазерната епилация?

Лазерната епилация е процедура, която може да се прилага по всяко време на годината и върху всякакъв тип кожа (в зависимост от апарата). Ефектът от нея е най-дълготраен в сравнение с останалите методи за обезкосмяване. Също така процедурата не е болезнена и не води до наранявания и раздразнения на кожата.

Как протича процедурата?

Преди лазерната епилация областта, която ще се третира, трябва да бъде депилирана чрез депилатоар или самобръсначка. Ако това се извършва с коламаска, преди подлагане на лазерна епилация трябва да се изчака поне три седмици.  При лазерна епилация с диоден лаззер, зоната се проверява за бенки (които се маркират с бял молив), след това се намазва с контактен гел и започва самата процедура.  Клиентът и терапевтът са задължени да носят специални очила за предпазване на очите от лазерния лъч. По време на епилация се усеща боцкане, миризма на опърлен косъм и се чува пукане. След епилация са нужни няколко дни, за да започнат да изчезват космите. Препоръчително е след процедурата да се използва слънцезащитен крем, особено ако епилацията е извършена през летни сезон. След процеса може да се наблюдава зачервяване на кожата. 

Скъпа ли е процедурата?

В сравнение с вече познатите ни методи за обезкосмяване, цената на лазерната епилация е сравнително висока. В специализираните клиники и студиа, в които се извършват процедурите, цените варират между 15 и 35 лева за обезкосмяване над горната устна и 250-300 за обезкосмяване на краката например. Разбира се различните студия използват различни тарифи.

Как да избера студио?

В наши дни интернет улеснява всички наши дейности. Той е и най-лесният начин да открием това, което търсим. В мрежата ще откриете множество сайтове на студиа и клиники, които извършват въпросната процедура. На тези сайтове също така ще откриете подробна информация за техника, която използват, за времето, мястото и цените на процедурите. По форумите в различни сайтове също може да откриете положителни или отрицателни коментари относно клиники и студиа и това да ви помогне да се насочите към определено място.

Лазерната епилация е поредното доказателство, че технологиите са изключително необходими за хората в света, в който живеем. Тя е иновативен метод, който може би ви се струва скъп и ненадежден, но това доказано не е така. Доверявайки се на развитието на техниката, технологиите и медицината, спокойно можем да повярваме в този нов метод и да се радваме на бързите му и трайни резултати.

 
Написано от teoreya